11-okt-2019

Samen met de  mnnnzngvrngng ( mannenzangvereniging ) waar Adri deel van uit maakt reist dit muzikale gezelschap vanaf 25 oktober 4 dagen langs pups in Ierland in het gebied rond Cork. ook zal Adri eigen repertoir ten gehore brengen.

13-sep-2019

Frysk FM Top 10 – 10 september 2019

1. Adri de Boer,– Sinne Simmer ( Rappehap )
2. Vocal Roses – In Echte Frou Drinkt Bier
3. Gurbe Douwstra – De Kwaal
4. Jaap Louwes – Nea Tocht
5. Arie Kuipers – Foarby
6. DeFries – Gau De Klompen Oan
7. Weima van der Werf – Seis Wiken
8. Frerik de Swetser – Leave Katryn
9. Griet Wiersma en Jaap Louwes – Tegearre
10. Geartsje Zwerver – Berepoat


Sinnesimmer is van projectgroep Rappehap, bestaamde uit :

Andries de Jong (tekst)Folkert Wesseling, Else v.d. Greft  en Adri de Boer muziek


29-aug-2019


Mei Adri de boer op

De friestalig troubadour uit Lippenhuizen brengt een programma met oude en nieuwe liedjes  meestal van eigen hand. Hij neemt het publiek mee in  onderwerpen die iedereen in het dagelijkse leven tegenkomt. De liefde, ruzie, de natuur, over dieren, de seizoenen, het gemis, de dorsvernieuwing, pake en beppe, de mkz crisis enzovoort. Een liedjesprogramma voor een breed publiek . In de 33 jaar als friestalig troubadour heeft Adri een naam opgebouwd  met vooral prachtige melodieuze  liedjes.Twee keer won hij het friestalig songfestival Liet (1998 en 2001 )Met eigen teksten maar ook van Giny Bastiaans, Jurjen van der Meer, Keest Tholen , Sikke Marinus en Simy Sevenster heeft deze zanger een groot oeuvre aan liedjes opgebouwd en steeds weer weet Adri op een indrukwekkende manier mensen te raken..

<

29-aug-2019

Mei Adri de boer op

De friestalig troubadour uit Lippenhuizen brengt een programma met oude en nieuwe liedjes  meestal van eigen hand. Hij neemt het publiek mee in  onderwerpen die iedereen in het dagelijkse leven tegenkomt. De liefde, ruzie, de natuur, over dieren, de seizoenen, het gemis, de dorsvernieuwing, pake en beppe, de mkz crisis enzovoort. Een liedjesprogramma voor een breed publiek . In de 33 jaar als friestalig troubadour heeft Adri een naam opgebouwd  met vooral prachtige melodieuze  liedjes.Twee keer won hij het friestalig songfestival Liet (1998 en 2001 )Met eigen teksten maar ook van Giny Bastiaans, Jurjen van der Meer, Keest Tholen , Sikke Marinus en Simy Sevenster heeft deze zanger een groot oeuvre aan liedjes opgebouwd en steeds weer weet Adri op een indrukwekkende manier mensen te raken..

<

22-jun-2019

Op de eerste zomerdag lanceerden Adri,Folkert Wesseling, Andries de Jong en Else van der Greft een zomers friestalig liedje met de titel ( Sinne Simmer ( zonne zomer ) in het radioprogramma Noardewyn Life van Omrop Fryslân. 

Liedje is op FB te beluisteren maar ook op You Tube.

De videoclip opnames worden 1 juli gemaakt en de verwachting is dat de clip dan binnen 14 dagen te zien is op You Tube en in Klip Kar .

7-feb-2019

Het derde seizoen is al weer in de maak waarbij Adri de Boer en Arvan Blok met een vervolg komen van het muziekprogramma ‘Oer de grins’

Nog meer vertalingen in het fries van o.a. Pink Floyd, Johnny Cash, Bob Dylan Everly Brothers, Daniël Lohues enzovoort.

Oude en nieuwe bekende popsongs die hun oorsprong niet in Friesland hebben, worden op een geheel eigen wijze in de schijnwerpers gezet.

Het programma is een feest van herkenning waarbij de mannen het niet kunnen laten publiek er toe aan te zetten mee te zingen.1-dec-2018

Een live album met daarop allemaal vertalingen van bekende liedjes die hun oorsprong niet in Friesland hebben is nu te bestellen via deze site.

Leafpine  -   Liefzeer Daniël Lohues / As it rûst  -   Als het golft De Dijk  /Do hast in freon - You've got a friend Carol King/James Taylor / Romtemantsje - Mr Sp[aceman The Birds / Blau  - Blauw  The Scene / Tsjonge jonge Ringing I've got to singing Ferre Grignard / Justerjûn - Yesetrday The Beatles /Yn de simmertiid   - In the summertime Mungo Jerry  /Do joust my wjukken - Calicio skies  Paul McCartney  / Do en ik  - So happy together  The Turtles / De Stambeam - Familytree Venice / Ha mar gjin noed - Why worry  Dite Straits / Alde dyk - Country road John Denver  . De laatste drie nummers zijn bonus tracks en studio opnames.

20-mei-2018

De videoclip rondom de friestalige versie van de Kinderballade                                                 ( Berneballade) van Boudwijn de Groot en gezongen door Adri de Boer, is gisteren opgenomen rondom de locatie Martenastate te Cornjum.

De opnames zijn gemaakt door Sandermotions uit Stiens. De cd opname heeft plaatsgevonden in de Key Studio te Akkrum.

Het gehele project is door Cees de Wolff uit Oudeschoot bedacht en alle vertalingen gezongen door o.a. Sipke de Boer, Grytsje Melchers, Jan Nota en Adri de Boer zijn gemaakt door Cees de Wolff.

Wanneer de clip getoond gaat worden is nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Met allemaal vrijwilligers in prachtige middeleeuwse kleding deden de beelden soms denken aan de tv serie Floris.

11-mei-2018

Adri den Arvan Blok hebben besloten een album uit te brengen met de mooiste liedjes uit het programma ' Oer de grins'.

In juni zullen de opnames gaan plaatsvinden in studio Noorderzon Muziekprodcties te Reduzum

Voor het nieuwe seizoen is er nu ook het progamma 'Oer de grins 2' te boeken, met nog meer bekende liedjes van vroeger en nu, vertaald naar het Fries.

27-apr-2018

Adri heeft de opnames van de friese vertaling van Boudewijn de Groot zijn Kinderballade, genaamd ' Berneballade'  afgerond. 19 Mei gaan de opnames van de videoclip plaatsvinden op een wel heel speciale locatie.Het lied is vertaald door Cees de Wolff en de videoclip gaat verzorg worden door SanderMotion uit Stiens.

Tevens zijn de plannen voor het opnemen van nog een lied , De Vondeling van Ameland in een vergevorderd stadium

Het project Boudewijn de Groot in het fries krijgt naast de nummers van Sipke de Boer en Grytsje  ( van Grytz en Grize ) steeds meer vorm en zal er in het najaar meer duidelijkheid kunnen ontstaan over een release van dit album.

12-apr-2018

4-apr-2018

In de Key studio van Akkrum wordt gewerkt aan een album met friese vertalingen van bekende Boudewijn de Groot songs. Al regelmatig zijn bij Omrop Fryslân liedjes te horen van Grytsje ( Grytz en Grize ) en Sipke de Boer. Op dit moment worden twee door Adri ingezongen liedjes opgenomen.  Cees de Wolf is de initiatiefnemer en vertaler van de liedjes.

3-jan-2018

Adri de Boer vervangt Tet Rozendal bij Nieuwjaarsconcert Ere Zij God


DAMWALD –  Brassband Ere Zij God uit Damwâld begint haar muzikale jaar met een nieuwjaarsconcert in een hartverwarmende samenwerking met troubadour, singer-songwriter Adri de Boer. De kaartenverkoop is begonnen en reserveren kan via: . Het concert is op zaterdagavond 13 januari om 20.00 uur in De Kruisweg van Damwâld. Een prachtige locatie, welke ook uitermate geschikt is om na afloop te praten over de avond.

17-aug-2017

26 november 2017 in De Buorskip van Beetsterzwaag

In een feestelijk jubileumprogramma brengt de Liphúster troubadour Adri de Boer een overzicht van zijn oeuvre vanaf 1997, het jaar waarin hij voor het eerst met friestalige liedjes voor het licht kwam.

Zijn liedjes zijn niet meer weg te denken in het friese muziekland en Adri is ook nog lang niet van plan te stoppen. Van de 45 jaar dat hij nu op de planken staat is twee derde daarvan als friestalig troubadour.

Aan dit concert werken een aantal mee Arvan Blok gitaar, Bernhard Holtrop bas, en Richard Veltman op drums.

Deze muzikanten hebben Adri ook terzijde gestaan bij zijn laatste album ‘TIID’.

Naast een overzicht van zijn oeuvre zal Adri ook nummers uit zijn nieuwe programma OER DE GRINS ten gehore brengen.

Prachtige liedjes van bekende artiesten die hij volledig naar zijn hand heeft gezet.

In een ruime selectie met songs van artiesten zoals Lou Reed, The Beatles, Venice, Thé Lau, De Dijk, Dire Straits geeft de zanger uit Lippenhuizen een staalkaart van zijn eigen veelkleurige muzikale ontwikkeling.

En alles vertaald in het Frysk.

Natuurlijk klinken in deze voorstelling ook de songs van Adri's muzikale inspiratiebronnen zoals James Taylor, Ralph Mc Tell, John Denver, Daniel Lohues en vele anderen.

Laatste wapenfeit is zijn net nieuw uitgekomen singel ‘Alde dyk’ (Country Roads van John Denver. Samen met Arvan Blok en zangeres Agnes Brink presenteerden zij de singel in oktober bij het radioprogramma Noardewy live.

27-apr-2017


Op reis gaan is voor velen een manier om tot rust te komen

en niet te denken aan die ene aanslag van de Belastingdienst.

Vrienden kunnen dan een enigszins jaloerse “like”

op de vakantiefoto's geven die op Facebook staan.

Adri de Boer, kampeer goeroe  van het eerste uur,

zal u door Europa zingen.

Folkert Wesseling, die op skerjontsjes en geitenwollen sokken

uitgaat op de Spaanse Costa, zal u vertellen dat hij

beter slippers aan had kunnen doen.

Adri en Folkert werken samen met het

Nationaal Openbaar Vervoer Museum.

Daar waar ze professionals zijn in “ik ga op reis en neem mee...”

“Op stap” is een avondvullende voorstelling geschikt voor mensen die heel erg,

of totaal niet van op reis gaan houden.


Kan in elk groot of klein theater/dorpshuis worden gespeeld. 


Over hoe te boeken binnenkort meerinformatie

10-feb-2017

Dit jaar is Adri de Boer exact 30 jaar actief in de friestalige muziek en komt hij met zijn splinternieuwe programma ' Adri de Boer giet oer de grins'. Een programma met liedjes die hun oorsprong niet in friesland hebben maar wel door Adri zijn vertaald . In al de jaren dat Adri in het fries zingt heeft hij veel nummers vertaald en vond het wel tijd worden om deze vertalingen centraal te zetten in een muiek programma.

Vertalingen van Jacques Brell, Ramses Shaffy, Herman van Veen,Daniel Loheus, James Taylor, Ralph McTell, The Scene, Frank Boeien, Cornelis Vreeswijk, Adele, Lou Reed, Jim Groce, Johnny Cash en ga zo maar door heeft Adri door de jaren heen wel gezongen maar nog nooit in een programma met alleen vertalingen.Nummers van eindjaren zestig tot nu in een uniek programma.Samen met Arvan Blok en mogelijk nog met een bassist  zal in een kleine setting vor de zomer een aantal keren worden opgetreden met een vervolg na de zomervakantie.

Het programma kan nu al worden geboekt.

kontakt via 06-44651662 of

25-nov-2016

' In waarme Simmerjûn yn desimber ' met Adri de Boer, Folkert Wessling en Opus3

Theatertalent Folkert Wessling en troubadour Adri de Boer hebben de handen ineengeslagen voor het opzetten van een avondvullend programme in en bij het NOV busmuseum in Ouwsterhaule. Folkert heeft nu 5 jaar samengewerkt  met het NOV busmuseum met als hoogtepunt het succesvolle theaterspektakel BUSterbaarlik.  Het publiek zal worden getracteerd op theater van Folkert, Wesseling zang van Adri de Boer en het koor Opus 3 uit Dokkum. Maar dat is niet alles, alleen dat wordt nu nog niet verklapt.

Voor de afsluitende voorstelling van ‘ BUSterbaarlik’ werd Adri gevraagd  mee te reizen en muzikale invulling te geven. Dit werd door beide mannen als een enorme kick en drive ervaren en hebben daardoor de handen ineen geslagen voor  ‘In Waarme Simmerjun Yn Desimber’  waar theater en  muzyk zowel in het museum laswel in de sferische oldtimer bussen gaat plaatsvinden.

Mogelijk is het ijzig en koud buiten  in deze tijd, maar als u ziet en hoort wat er allemaal in de bussen stapt, lijkt het wel zomers warm. Een arrangement met vele verrassingen en.............'poeiermolke’.

Kaarten bestellen kan via telefoonnumer 0513-795068

Of mailen naar :

De kaarten €15,- p.p. inclusief twee consumpties om warm te blijven.

De voorstellingen zijn op 9, 10, 11, 15 en 16 December en beginnen om 20.00 uur.

Let op. Per voorstelling zijn er maar 50 kaarten beschikbaar.

16-nov-2016

In verband met een beperkte oplage is de cd singel nu al te bestellen. reserveren betekend in dit geval op de Discografie pagina de gegevens in te vullen, daarna de betaling te doen, en na de cd presentatie op 2 december ligt de singel binnen twee werkdagen bij u thuis

2-nov-2016

Aanstaande vrijdag duikt Adri de Noorderzon studio van Sytse Broersma  in voor het opnemen van een kerstsingel. De wereldkersthit  van de band Slade uit  1973 is door Adri vertaald en zal eind november worden uitgebracht in een verrassende versie die niet gestoeld is op de stampende versie van het origineel.

29-mrt-2016

Vrijdag 1 april zal Adri de earste cd singel 'De Stambeam 'aanbieden aan Willem de Vries in het programma Noordewyn life. Omdat er veel reacties komen bij optredens op dit nummer komt er wat extra aandacht, getrokken van het album TIID wat in oktober uitkwam Met enthousiaste toestemming van de Amerikaanse band Venice om de friese vertaling daarvoor te gebruiken en het prachtige pianospel van Cor Bakker een prachtige singel die vanaf zaterdag te bestellen zijn. 


8-feb-2016

Voor mijn Valentijnsconcert aanstaande vrijdag in Eastermar zijn nog een twaalf plaatsen beschikbaar.Informatie en opgave via  

Wie weet treffen we elkaar daar vrijdag.


9-jan-2016

24 Januari hoop ik 60 jaar te worden, en ik zal geen optredens in dit weekend  aannemen, maar wel mijn verjaardag groots vieren met familie en vrienden.

24-dec-2015

 

 

 

 

 

Gezellige kerstdagen  en muziek rijk 2016 toegewens=

19-dec-2015

Een dukke tijd voor Adri. Naast de 7 huiskamerkerstconcerten nog een tweetal radio en tv optredens te gaan.

6-dec-2015

nieuwe album TIID inclusief dé wintersfeer cd  'De waarmte fan desimber' tijdelijk

€ 22,50 ex verzendkosten.

11-nov-2015

Het enorme aanbod van huiskamers voor de huiskamer kerstconcerten heeft geresulteerd in 7 concerten. De huiskamers die niet een toewijzing binnehaalden krijgen wel voorrang in de rij huiskamer winterconcerten 2016 in de periode Januari - Maart.

27-okt-2015

Een stormloop van aanmeldingen op de inschrijving voor  Kerst Thuisconcerten van Adri

Sinds Adri dit gisteren meedeelde in het Omrop Fryslân radioprogramma bij Geert van Tuinen heeft de telefoon continu gerinkeld, maar ook via de mail en FB kwamen veel aanmeldingen binnen.26-okt-2015

GEZOCHT HUISKAMERS

In december wil ik een aantal kers huiskamer concerten organiseren, en zoek door met name geheel Friesland mensen die hun huiskamer daarvoor beschikbaar willen stellen. Neem contact op met mij via de telefoon of mail mij, dab hebben we spoedig contact over de spelregels.

24-okt-2015

Frij man nimt de tiid

Fan hjoed ôf is Adri de Boer frij man. Nei 42 jier har er  syn wurk yn de soarch farwol sein, om him, mei syn sechstichste jierdei yn it foarútsjoch, alhiel op de muzyk te storten. Gjin bettere manier om dat te fieren mei in nije plaat. TIID is syn fiifde solo album, de twa mei syn eardere groep A3nSA net iens meirekkene. It is in geef wurkstik, mei in gewisse tematyk. Iepener 'De tiid hâldt gjin skoft' en ôfslúter 'It lân fan myn muzyk' fertelle al hast it ferhaal fan immen dy 't de tiid oan himsles ha wol en it tenei siket yn syn keunst. Ek al binne sommige teksten fan Giny bastiaans-Iedema,  is it sadwaande in tige persoanlike plaat wurden. De Boer giet de djipte yn, sjongt oer libben en oer de dea. Mar hy kin it ek luchtich hâlde lykas yn 'Foar al myn maten'  mei in koar fan, yndie syn maten. Sytse Broersma ( fan De Kast ) hat tige wichtich west foar dizze plaat, as producer, as muzikant en as meiskriuwer oan in pear nûmers. Wat ek net in ûnbelangryk is; it plaatsje sjocht der kreas út, mei in moaie kartonnen slûf ( digipack) en in goed fersoarge tekstboekje. Adri de Boer hoecht sadwaande nochlang net mei pensioen.   JACOB HAAGSMA 

3-okt-2015

vanaf  4 oktober  zal de nieuwe videoklip 'Oer it Waad'op deze site en You tube verschijnen.

Ook zal Omrop Fryslân aandacht besteden aan de clip.

3-okt-2015

 De week 5 t/m 11 oktober is mijn nieuwe album cd van de week bij Omrop Fryslân radio.


27-sep-2015


Zaterdag ochtend werden dozen vol met cd's bij mij thuis afgeleverd. Nu eerst op naar de cd presentatie. 

De cd kan al wel worden besteld maar zullen pas de 12 okt de deur uit kunnen, i.v.m. de uitreiking van het eerste exemplaar. Wie deze zal ontvangen ?  Komen is weten

11 oktober 15.00 uur in De Buorskip.

Gratis toegang.

5-jul-2015

Zoals jullie vrijdag hebben kunnen horen tijdens mijn radio interview met Willem de Vries van Noardewyn Live , heb ik bekend gemaakt, na 42 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te hebben gewerkt, op 31 oktober te  stoppen in de zorg en mij op de muziek ga storten met hopelijk genoeg vraag voor optredens. Ik heb zin in mijn nieuwe toekomst. 

20-mei-2015
4-mei-2015
vrijdag 8 mei lancering cd singel &#39;FEMKE FAMKE

In het Omrop Fryslân radioprogramma 'Noardewyn live' zal Adri 8 mei het eerste cd singeltje aanbieden aan presentator van het programma, Willem de Vries. De opbrengst van de singel gaat naar giro 555 voor hulp aan Nepal. Ik besef mij terdege dat dit niet voldoende zal zijn maar wil zo graag een extra steentje bij kunnen dragen

15-dec-2014

Week 51 en 52  is de kerst-winter cd 'De Waarmte fan desimber' voor de speciale prijs van     € 10,-  te bestellen  ex. verzendkosten '

19-sep-2014

De nieuwe videoclip van Adri met het liedjes 'de tiid hâldt gjin skoft'is nu te bekijken op deze site en YouTube.  http://youtu.be/5HAjjFbJFp4" onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/outgoing/youtu.be/5HAjjFbJFp4');

6-aug-2014

Een programma met oude maar ook veel nieuwe liedjes , meestal van eigen hand, maar ook van Giny bastiaans en Jurjen v.d. Meer, nemen het publiek mee in allerlei zaken die wij alle dagen tegenkomen in het leven. De liefde, ruzie, de natuur, het dierenrijk, de seizoenen, het gemis,dorpsvernieuwing, de MKZ crisis, enzovoort worden afgewisseld met verhaaltjes  in een avondvullend programma.                                           

Naast zijn grote hit  ‘Soan’ passen wereldhits als;  You’ve got a friend ( James Taylor ), Streets of London ( Ralph Mctall ),  I ‘ll have to say I love you in a song ( Jim Croce ),  Raindrops keep fallin on my head ( B.J. Thomas ) prachtig in dit meeslepende programma.

Altijd mei passie sgeschreven, gecomponeerd en gezongen maakt dat elk liedje  hoe dan ook  binnenkomt.

4-aug-2014
opnames videoclip gemaakt

Zaterdag was het dan zover. De opnames voor de videoclip,  opgenomen door Sandermotions uit Stiens'  rondom het nieuwe liedje 'de Tiid Hâldt Gjin Skoft" werden geschoten in en rondom de Oldehove. Zoon Menno, Sytze en Hidde Blaauw,  hebben een grote rol als mij in mijn jongere jaren.28-jun-2014

Vandaag over vijf weken vinden de opnames plaats van mijn nieuwe videoclip. De locatie is bekend. In het najaar gaat deze worden gepresenteerd op mijn site you tube en zal worden aangeboden aan de friese tv zenders.

28-jun-2014

29 juni zullen weer een aantal drumsessie worden ingespeeld door Richard Veltman De opnames zijn in in de  Noorderzon Muziekproducties studio van Sytse Broersma in Reduzum. Mogelijk zal nog dit jaar het album worden gepresenteerd. Afhankelijk van de tijd  die ik er in kan steken. Het beloofd een mooi album te worden. Een aantal liedjes heb ik 20 juni bij radio Noardewyn samen met Arvan Blok Johannes en Thomas Rudolphi te gehore gebracht. Zie link http://youtu.be/XeQiXqikt8w" onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/outgoing/youtu.be/XeQiXqikt8w');

27-mrt-2014

Adri gaat in augustus een nieuwe videoclip opnemen  rondom één van zijn nieuwe liedjes die op zijn nieuwe album zal gaan verschijnen. Een aantal Liphústers zullen aan deze clip gaan meewerken waaronder zijn zoon, die de hoofdrol speelde in de clip ‘Soan’ in 1999. Nu 15 jaar later zal hij samen met andere Liphústers gaan meewerken.De clip zal onder een klein voorbehoud in Leeuwarden opgenomen gaan worden.


29-dec-2013

In de friese top 100 staat 'Soan' op de 46e plek. Het nummer is een vaste waarde sinds het begin van deze top 100 van deze eeuw.  Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar stem. Een muziekrijk 2014 toegewenst.       Adri25-dec-2013
25-dec-2013

Gezellige kerstdagen en een bijzonder & muziekrijk  2014 toegewenst !

22-dec-2013

Gezellige kerstdagen en een bijzonder & muziekrijk  2014 toegewenst !

21-dec-2013

Het openluchtspel van Opsterland keert terug in het openlucht theater van Sparjeburd.         De premiere is op 27 mei. Wylde Grizen is een nieuwe productie, die scenarioschrijfster Els Buseman speciaal voor het Iepenloftspul Opsterlân schreef. Buseman schrijft zowe toneel als scenarios voor tv;  o.a. Dankert en Dankert. Keimpe Vlietstra uit Tewispel tekende voor de friese vertaling. De regie is in handen van Atze J. Lubach.  Adri de Boer is gevraagd voor een rol als muzikant, anders dan zijn bekende rol als friestalig troubadour, maar voor Adri één met een geweldige uitdaging.

 

24-sep-2013

De werelhit uit 1969 van Ralph McTell 'Streets of London'is door Adri vertaald in het fries en zo nu en dan bij Omrop Frysl♂n radio te beluisteren. Meer wereldhits uit de eindzestiger en beginzeventiger jaren zijn al vertaald en gaan deel uitmaken van zijn optredens.

 

 

13-sep-2013

Het nummer 'Altyd by my' met tekst van Sytse Broersma en muziek van Adri is afgemixt en klaar voor Airplay. Adri zingt en speelt gitaar. Daarnaast hebben Sytse en Nico Outhuijse  muzikaal en technisch hun bijdrage geleverd.

2-aug-2013

 

 

11-jan-2013

De optredens rondom het projekt  James Taylor in het Fries beginnen langzaam maar zeker in aantal toe te nemen. In het projekt werken in wisseldende samenstelling naast Adri een aantal musici mee.

7-okt-2012
Presentatie  EP James Taylor yn it Frysk tijdens 35e  Tsjoch festival

Tijdens het optreden van Adri, sinds 15 jaar weer met een band op Tsjoch, werd het projekt 'James Taylor yn it Frysk 'onder de aandacht gebracht met het presenteren van de EP. Op deze EP staan drie liedjes ; Do hast in freon(You 've got a friend ) Koarnwertersân ( Copperline ) en Fjoer en Rein ( Fire and Rain )   Via deze site is de Ep te bestellen. 8-sep-2012

De opnames rondom  het  James Taylor project  in het fries van Adri de Boer en Douwe Bouma  zijn klaar en worden nu gemasterd in de SYCO studio in Leeuwarden.

‘Do hast in freon’ ( you’ve  got a friend ) opgenomen met het popkoor Sjonge Jonge uit Grou is al regelmatig bij de omrop te beluisteren.

‘Fjoer en rein’ ( Fire and rain) en ‘Koarnwertersân’ ( Copperline ) completeren deze EP.

Via deze site is  James Taylor in het fries te reserveren  voor € 5,45 incl. verzendkosten. Eind september zal de EP  klaar zijn.

Op- het Tsjoch festival in Wommels op 6 oktober zullen deze 3 songs ten gehore worden gebracht door Adri en Douwe samen met Bernard Holtrop basgitaar , Johannes Rudolphy steelgitaar  en Arvan Blok gitaar. Deze groep muzikanten werkte ook mee aan het in december verschenen album van Adri, ‘Oer alles skynt de sinne’ waarvan ook een aantal nummers ten gehore zullen worden gebracht. Het half uur durende optreden begint om 20.00 uur.                                                Voor de verdere programmering van Tsjoch op 6 oktober  

zie www.tsjoch.nl

9-aug-2012

Jurjen v.d. Meer gaat een  album uitbrengen mei liedjes die gecomponeerd en uitgebracht  zijn op zijn teksten.

Artiesten die op dit album verschijnen zijn; Piter Wilkens-Bauke v.d. Woude-Hans Wempe-Adri de Boer-Tet Rozendal-Hans Wempe/Sipke de Boer en Marcel Smit.

Nog niet duidelijk is in welke maand het album nog  dit jaar gaat verschijnen.

20-mei-2012
Oerrock

Het leek een wat vreemde eend in de bijt op het Oerrock ferstival, maar Adri en zijn vrienden brachten de nummers op een manier die bij de solo artiest Adri pas en deed geen concessies aan de manier van performance t.o.v. de solo concerten. Een boeiende set van 25 minuten misstond niet tussen het meer hardere repertoir wat daarna kwam.

3-feb-2012
De elfstedentocht

Komt ie of komt ie niet. In ieder geval kan de cd singel De Elfstedentocht' van Adri nog altijd aangeschaft worden. Een cd singel m.m.v. De Bazuin ui Tijnje en shantykoor De Hiskefiskers uit Terwispel. Proef de sfeer van dit geweldige volksfeest in een caranavaleske sfeer.

 

2-feb-2012

Na de samenwerking aan het 4e album van Adri hebben Douwe Bouma en Adri de handen ineen geslagen om een mini cd uit te brengen met in het fries vertaalde James Taylor liedjes. Voor een deel zullen de opnames plaatsvinden in de Noorderzon studio te Reduzum van Sytse Broersma. Zo rond mei zal de cd het daglicht gaan aanschouwen. Op dit moment zijn er contacten gaande die er toe moeten gaan leiden dat  op16 mei in de Heiniken Music Hall een meet en greet zal gaan plaatsvinden tussen Douwe , Adri & James Taylor met de bedoeling james Taylor de eerste cd 'James Taylor' yn it frysk' aan te gaan bieden.

19-dec-2011
cd presentatie groot succes

aan de cd presentatie werkten mee, Kim Stolker, Gezina v.d. Zwaag, Three-ality, met muzikale ondersteuning van Arvan Blok, Douwe Bouma, Brenard Holtrop en Johannes Rudolphi. Het publiek werd getracteerd op een gevarieerd programma met als klapstuk het liedje 'Mei beide hannen' wat uit volle borst werd meegezongen.

30-okt-2011
cd presentatie 4e album Adri de Boer

16 december zal Adri het nieuwe album 'Oer alles skynt de sinne" presenteren in De Lantearne te Surhuisterveen.

Adri word deze avond omringt door de muzikanten Arvan Blok, gitaren, Douwe Bouma drums en percussie en Bernard Holtrop op bas. Twee bijzonder zangeressen zullen op deze avond ook hun medewerking verlenen in de personen Gezina v.d. Zwaag en Kim Stolker. Deze twee zangeressen werken namelijk mee aan elk een nummer zijn album. Na vijf jaar dan eindelijk weer een album met bijzonder nummers geschreven door Giny Bastiaans en Adri. Op één van de nummers is gebruik gemaakt van een opname van de drumband van Syncoop te Drachten. Deze opname is verwerkt in het nummer ‘Mein beide hânnen ‘ Syncoop is de muziekafdeling bij Talant. Adri werkt zelf ook al 38 jaar bij Talant en is verguldt met deze samenwerking.Verder werkten aan de cd mee, Cor Bakker op piano,  Johannes Rudolphi op steelgitaar,Herman Peenstra op accordeon en Treeality backingvocals .

24-okt-2011

5 november duikt Adri met Treality de studio in voor de opnames van het kerstsfeernummer 'In bytsje krystich'. Dit nummer gaat op Adri zijn nieuwe album verschijnen. Her nummer is eerder uitgebracht op de cd 'Kryst yn Fryslân'.

17-okt-2011
Adri 25 x in de Fryske top 1000

Deze week staat bij Omrop Fryslân de Fryske top 1000 centraal. Hierin staan maar liefst 25 nummers van Adri genoteerd. De hoogste notering is op 35 met het nummer 'Soan'. Ook is een door Adri deze week aangeleverd muziekfragment verwerkt in het luisteraarslied wat deze week word gemaakt en ten gehore gebracht op de radio

20-jun-2011